Yosemite Ulusal Parkı

Yosemite Ulusal Parkı

Yosemite Ulusal Parkı, ABD’nin California eyaletinin orta ve doğusundaki bulunan ulusal parktır. Sierra Nevada sıra dağlarının batı yamaçlarındaki 3.081 km²’lik yüzölçümüne sahiptir. 18 km²’lik Yosemite Vadisi, her yıl 3.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

1984’ten beri UNESCO Dünya Mirasları’na dahil olan park, granit kayalıklar, şelaleler, berrak akarsular ve dev Sekoya ağaçlarına sahiptir. Parkın yaklaşık %95’inde vahşi yaşam vardır. Ulusal Park, kaya tırmanışçılarının, dağcıların ve fotoğrafçıların uğrak noktalarındandır.

Half Dome’nın dümdüz yüzeyinde kaya tırmanışı yapmanın veya El Capitan’ın sivri uçlu granit yüzeyinde dünyaya tersten bakmanın heyecanını Alex Honnald’ı izleyenler iyi bilir.

Yosemite Ulusal Park, vahşi hayatı olduğu gibi korumaktadır. Ayılar, gri tilkiler, geyikler, sansarlar ve daha fazlası, ekolojik döngüsünü olduğu gibi sürdürmektedir. İçeriye girenlerin saatlerce çıkamama sebeplerinden birisi de vahşi hayatı rahatça gözlemleyebilmek.

İçeride balık tutmaktan, piknik yapmaya, manzarayı ve vahşi doğayı fotoğraflamaya kadar yüzlerce çeşit aktivite bulunuyor. Burada konaklamak ise hiç problem olmuyor. Yosemite Curry Village, küçük dağ evlerindeki samimi ortama dahil olmak da bir o kadar kolay. Evler, iki kişilik yataklar ve kapı önlerinde dolap olarak kullanılan demir sandıklardan ibaret.

Tabi ki isteyenler kendi çadırlarını da kurabiliyor. Yemek yemek için çok güzel ahşap restoranlar ve cafeler de mevcut. Park içi ulaşım için ise, bisiklet ve araçlar rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yosemite park’a ulaşım için San Francisco ya da Fresno’dan karayolu ile ulaşım mümkündür. Tüm yıl açık olan park’a kış aylarında bazen hava koşullarından dolayı ulaşım durabiliyor. Park yılın her günü ziyaretçilerine açıktır. Burayı görülecek 100 yer listenize eklemeyi unutmayın.

Etiketler: Gezi, Yosemite
Ağustos 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR